De generatiebril: het ontwarren van generatieverschillen op de werkvloer.



Waar ‘babyboomers’ geruime tijd een begrip was waar iedereen dacht grip op te hebben, werd het nog complexer als ook ‘labels’ werden toegekend aan de generaties X,Y,Z. Van Xennials tot Millenials, het lijkt soms alsof we verdwalen in een doolhof van generatie-labels.

Hoogtijd om klaarheid te scheppen in dit schijnbaar ondoordringbare web en daartoe vonden we Pascal Roskam bereid. Als Master in de sociologie, lector HRM op HOGENT én dienstverlener in de topic heeft hij een schat van ervaring in het versterken van samenwerking tussen verschillende leeftijdsgroepen op de werkvloer.

In zijn lezing: generaties op de werkvloer: van confrontatie naar verbinding leert hij ons elkaar beter te begrijpen en effectiever samen te werken. Immers, generaties delen dezelfde waarden, ze willen allemaal respect, erkenning, verbondenheid. Waar zit het verschil dan? In hoe we onze waarden uitdrukken in verwachtingen en gedrag. Dat heeft te maken met de 'andere' tijdsgeest waarin elke generatie opgroeide. Zo is respect tonen (en ervaren) voor een vijftiger vaak anders dan voor een twintiger...

Tijdens deze lezing worden generatieverschillen toegelicht, zij het met een bewuste overdrijving om de essentie te benadrukken. Het uiteindelijke doel blijft echter 'verbinden'. Een dieper begrip van elkaars generatieprofiel zorgt immers voor het versnellen en verbeteren van de samenwerking. Inzichten en praktische tips om deze verbinding te versterken zullen worden aangereikt wat resulteert in een niet te missen avond vol waardevolle inzichten.

Mis deze opportuniteit niet en breng ook partner en familie mee om te ontdekken hoe het dragen van een ‘generatiebril’ helpt om elkaar beter te begrijpen.

    Met vriendelijke groeten,

    Sonja Van Caneghem

    Voorzitter ICF

    Dress code: business casual

    Tijdens het event nemen we foto’s om te delen op Peepl, op onze website en op sociale media. Geen probleem als je niet of niet herkenbaar wenst afgebeeld te worden, laat het ons gewoon weten!

    Praktisch


    Locatie:

    Cercle Royal La Concorde

    di 21 Start: dinsdag 21 mei 2024 19:00
    di 21 Einde: dinsdag 21 mei 2024 22:30