DE BOUWSHIFT. Wat, waarom en … hoe stem je de vraag naar-, en het aanbod van ruimte op elkaar af?



Open ruimte is onmisbaar. Ze is broodnodig voor onze gezondheid, voedselproductie en biodiversiteit, en speelt een sleutelrol in de strijd tegen de klimaatverandering. Maar open ruimte is schaars en staat onder toenemende druk.

Hoe kunnen we de open ruimte vrijwaren en versterken voor de toekomst, dat is de vraag. De reeds ingenomen ruimte beter benutten is alvast een stap in de goede richting. Maar er is meer nodig. Door de vraag naar en het aanbod aan ruimte om te wonen, te werken en te leven goed op elkaar af te stemmen, vermijden of beperken we bijkomend ruimtebeslag. Hoe meer je hiervoor de krachten kan bundelen met andere ondernemers en met lokale besturen, hoe groter de impact.

Architect Jozef Hessel start met de nodige duiding, zoomt in op de geschiedenis van de bouwshift, de verschillende bochten die ondertussen gemaakt zijn en de rol van de ondernemer en de burger. Als lid van de werkgroep Bouwshift van minister Demir volgt Jozef dit dossier op de voet.

Vragen die ongetwijfeld aan bod zullen komen:

Kan een gemeente over-participeren? Is een stad echt duurzamer dan een dorp? Loopt de verpaarding van Vlaanderen uit de hand? Zullen nieuwe woonvormen écht het verschil maken? Moeten en kunnen we ‘neen’ zeggen? …

Alweer een boeiende avond in het verschiet. We verwachten jullie talrijk met partners én gasten.

Met vriendelijke groeten,

Sonja Van Caneghem

Voorzitter ICF

Dress code: business casual

Tijdens het event nemen we foto’s om te delen op Peepl, op onze website en op sociale media. Geen probleem als je niet of niet herkenbaar wenst afgebeeld te worden, laat het ons gewoon weten!

Praktisch


Locatie:

Cercle Royal La Concorde

di 4 Start: dinsdag 4 juni 2024 19:00
di 4 Einde: dinsdag 4 juni 2024 22:30