Artificial Intelligence: Apocalyps of Utopia? Of: hoe de mensheid redden van opstandige AI?



Beste ICF- leden en geïnteresseerden,

Op dinsdag 10 september vergast Clublid Erik Evrard ons op een boeiende en prikkelende presentatie over één van de meest besproken onderwerpen van onze tijd: Kunstmatige Intelligentie (AI). Hij belooft ons een diepgaande verkenning van de vele facetten van AI, haar impact op ons dagelijks leven, en de ethische en veiligheidskwesties die ermee gepaard gaan.

Onderwerpen die zeker aan bod komen:

  • Kennismaking met de werking van AI
    • Welk is het potentieel dat een inmiddels ontketende AI ons biedt?
    • Wat is de huidige dagelijkse integratie van AI en wat kunnen we in de toekomst nog meer verwachten.
    • Welk zijn de ethische dilemma’s zoals beslissingsautonomie en verantwoordelijkheid.
    • Hoe gaan we om met de vooringenomenheid in AI systemen en wat is de draagwijdte van de noodzaak tot transparantie?
    • Hoe beïnvloedt AI de privacy en veiligheid van individuen en organisaties?
    • Een kritische blik op de mogelijke gevaren van AI kan uiteraard niet ontbreken alsook hoe we deze kunnen beheersen.

    Maar zal AI in samenwerking met de menselijke creativiteit ook geen nieuwe mogelijkheden ontgrendelen? En wat zal de impact zijn op de verschillende industrieën van de integratie AI in robotica?

    Dr. Erik Evrard is een gerenommeerde technologieconsultant met een indrukwekkende internationale carrière. Als voormalig CERN-onderzoeker en doctor in de fysica, heeft hij zich in de jaren 1990 ontwikkeld tot een internetpionier. Na zijn academische carrière heeft hij een succesvolle loopbaan in de technologie voortgezet en bijgedragen aan significante groei en innovatie in verschillende sectoren, met een speciale focus op AI, cloud computing en data-analyse. Erik bouwt momenteel bruggen tussen Europa, Noord-Amerika en Azië, en vanuit Singapore bevordert hij de uitwisseling van innovatieve technologie tussen het Westen en Azië. Hij is een veelgevraagd spreker op internationale conferenties maar heeft toch een plaatsje vrijgehouden in zijn agenda voor zijn favoriete Club.

    Reden te meer om aanwezig te zijn op deze Clubavond vol inzichten waarbij we ons buigen over de vraag of AI ons zal leiden naar een utopische toekomst of juist naar een apocalyptische wereld? Erik zal ons ongetwijfeld een toekomstvisie meegeven van de rol van AI in onze maatschappij en ons leren hoe we er kunnen voor zorgen dat de mensheid ervan profiteert zonder de risico’s uit het oog te verliezen.

    We verwachten jullie talrijk op dit eye opening event!

    Namens het bestuursorgaan,

    Sonja Van Caneghem

    Dress code: business casual

    Tijdens het event nemen we foto’s om te delen op Peepl, op onze website en op sociale media. Geen probleem als je niet of niet herkenbaar wenst afgebeeld te worden, laat het ons gewoon weten!

    Praktisch


    Locatie:

    Cercle Royal La Concorde

    di 10 Start: dinsdag 10 september 2024 19:00
    di 10 Einde: dinsdag 10 september 2024 22:30