De kunst van het bemiddelen OF hoe een 'nee' omvormen tot een 'ja' door Mr. Dirk Van de GehuchteDirk Van de Gehuchte is niet enkel een van de leden van ICF met het grootste aantal anciënniteitsjaren, hij is ook een zeer ervaren advocaat, erkend bemiddelaar en erkend collaboratief advocaat. Hij volgde en gaf tal van opleidingen in binnen- en buitenland, waaronder opleidingen in Cambridge en Istanbul. Hij is lokaal ombudsman van de Gentse balie en lid van de Raad van de Orde.

Dirk begeleidt onderhandelingen in de politiek en in het zakenleven, en lag onder meer mee aan de basis van verschillende succesvolle bedrijfsovernames. Als bemiddelaar wordt hij regelmatig aangesteld door hoven en rechtbanken, onder meer in geschillen aangaande familiale opvolging.

Hij is (co)auteur van diverse juridische artikelen en werken.

Nee heb je, ja kan je krijgen” is een oud gezegde, en dat is precies de titel van het recentste boek van Dirk. Of het nu zakelijk dan wel persoonlijk is, we onderhandelen allemaal dagelijks, zelfs al zijn we ons daar niet altijd van bewust. Iets wat je dagelijks doet, doe je dan ook best zo goed mogelijk.

Net zoals er geen geboren fietsers zijn, zijn er geen geboren onderhandelaars. Het is iets dat je moet leren. Natuurlijk zal de ene al wat meer aanleg hebben dan de andere; niet elke fietser wordt een wereldkampioen. Als je de techniek éénmaal onder de knie hebt en je blijft oefenen, kan je zowel als fietser of als onderhandelaar echter je prestaties spectaculair doen stijgen. De lezer een inzicht verschaffen in de mechanismen van onderhandelen en bemiddelen, en hem/haar te helpen een beter onderhandelaar te worden, dat is precies de bedoeling van het boek dat hij ons op zijn bekende meeslepende manier zal toelichten. Waar nodig met enige tegendraadsheid, waar mogelijk met zijn gekende humor.

En vrees niets. Het wordt geen louter juridisch exposé: een professional die onderhandelt over een miljoenencontract dan wel een burger die negotieert over de volgende vakantiebestemming zal geïnspireerd worden door de praktische tips gecombineerd met kennis uit academische onderzoeken in diverse terreinen van het recht, de psychologie, de biologie en de antropologie.

In zijn uiteenzetting voor ICF zal Dirk ons meenemen in de wereld van conflicten en oplossingen, ons inzichten geven over de manier waarop ons brein met conflicten omgaat, en ons op weg helpen om een betere onderhandelaar te worden in ons dagelijks leven en uiteindelijk makkelijker een ja te krijgen!

Een niet te missen Clubavond!

Namens het bestuursorgaan,

Sonja Van Caneghem

Voorzitter ICF

En ook nog: het boek is ter plaatse te verkrijgen, aan €37 ipv de winkelprijs van €48. Een optimale gelegenheid om het ter plekke te laten signeren als leuke herinnering van de avond!

Dress Code : Business Casual

Praktisch


Locatie:

Cercle Royal La Concorde

di 28 Start: dinsdag 28 november 2023 19:00