Nieuwjaarsbrief december 2022

28 februari 2023 12:24

Beste lid van International Club of Flanders,

Ook al zijn het donkere dagen, we hopen dat jullie genieten van de warmste week van het jaar. Een ideaal moment om terug te blikken op een rijkgevuld ICF-jaar.

De eerste burger van het land leidde ons rond in Senaat en Kamer, we waren te gast bij Yannick Declercq in ons Gentse UZ, we maakten een haventocht in North Sea Port nadat Daan Schalck os het belang ervan had toegelicht. We bezochten de langverwachte editie van de Gentse Floraliën en beleefden een schitterende Filmfest concert gevolgd door een receptie in het bijzijn van Maestro Dirk Brossé en de Koreaanse componisten en regisseurs. Het bezoek aan het LAM, samen met onze zusterclubleden van De Hanze, werd fel gesmaakt en blijkt voor herhaling vatbaar.

Maar naast uitstappen ontvingen we inspirerende gastsprekers. Pieter Toebaert kwam ons het belang van de Floraliën toelichten, Claire Tillekaerts sprak vol passie over ’haar’ FIT, Cedric Van Branteghem lichtte een tipje van de sluier op in ‘de Road to Paris 2024 ‘en Stéphanie D’Hose gaf ons een inkijk in het draaien en soms haperen van de politieke radertjes.

Onze 55ste verjaardag vierden we deze zomer in het culinaire Vijfde Seizoen en maandelijks genoten we van eenieders aanwezigheid tijdens de inspirerende netwerklunches en happy hours.

Uiteraard mogen we de verrijkende gedachtewisseling niet vergeten na de jaarlijkse algemene vergadering en tijdens ons strategische meeting van september, een bewijs dat jullie de Club een warm hart toedragen.

Maar met 2023 op de drempel kijken we ook vooruit en we puzzelen momenteel een boeiend programma voor volgend jaar in elkaar. Alvast enkele save the dates (de volledige kalender volgt begin januari):

  • Donderdag 26 januari – 18u30: nieuwjaarsreceptie met walking dinner in De Concorde
  • Vrijdag 17 maart - 12u: netwerk+lunch 12u
  • Dinsdag 25 april-19u: clubavond met Kurt Moens, eerste gedeputeerde van Oost-Vlaanderen, als gastspreker
  • Woensdag 17 mei - 13u: bezoek aan Covra dat radioactief afval verzamelt, verwerkt en opslaat gevolgd door een netwerkdiner in Philippine

Daarnaast ben je ook van harte welkom op de events van onze zusterclubs.

Vooraleer af te sluiten volgt er nog een kleine ‘opdracht’. Zoals eerder aangekondigd hebben we het archief van onze Club ondergebracht bij Liberas die dit jaar 200 schenkingen mocht noteren. Uit die aanwinsten selecteren de archivarissen van Liberas tien aanwinsten waaruit een beste kan worden geselecteerd. We zijn trots jullie te melden dat uw favoriete Club ‘genomineerd’ is en dat we kunnen stemmen via het online stemformulier. Stemmen kan tot en met 31 december 2022 en het zou ons uiteraard genoegen doen ook jullie stem te ontvangen (aarzel niet vrienden en familie aan te spreken).

Tot slot wensen we jullie namens de voltallige bestuursploeg een warm jaareinde toe en een spetterend begin van 2023. Hou vooral de komende weken de mailbox in de gaten want het ICF jaar 2023 wordt weer veelbelovend.

Sonja Van Caneghem

Voorzitter International Club of Flanders